Fonkel wil kinderen helpen die te kampen hebben met intrafamiliaal geweld en kindermishandeling. We willen hen kracht geven en terug laten stralen, zodat ze sterk genoeg zijn om hun stilte te doorbreken en zo hun monsters te verslaan.

Vanuit eigen ervaring weten we hoe belangrijk een veilige omgeving is waarin je stap voor stap kan groeien en terug kan openbloeien.

Begeleiding op maat

Fonkel is er ook om kinderen voor een langere periode bij te staan. We begeleiden het kind stap voor stap, zodat het terug een positief zelfbeeld krijgt en de kans heeft op te groeien tot een zelfbewuste volwassene. Een kans, een basisrecht dat elk kind verdient in het leven.

We gebruiken hierbij voor jongere kinderen de methode van Schildje, waarbij we werken rond het verhaal van een jong schildpadje dat kinderen gevoelens leert herkennen en benoemen. Ze leren ook het onderscheid te maken tussen kleine en grote geheimpjes, en dat het beter is om over die grote geheimpjes te praten met iemand die ze vertrouwen.

Ook bij iets oudere kinderen willen we inzetten op een grotere veerkracht en zelfredzaamheid. We leren hen dat ze een vertrouwenspersoon moeten hebben, iemand die er altijd voor hen is en bij wie ze altijd terecht kunnen. Vanuit eigen ervaring begrijpen we waarmee zij worstelen en kunnen we vanuit dat begrip ervaringen delen om hen verder op weg te helpen.

Stuur ons een bericht via het contactformulier voor meer informatie over onze begeleiding op maat.